Zdroj: http://www.mpz.cz/novinky/trampsky-den-v-zastavce  •  Vydáno: 10.7.2019 10:19  •  Autor: Filip Kaněk

TRAMPSKÝ DEN v Zastávce

TRAMPSKÝ DEN v Zastávce

 

U příležitosti akce "TRAMPSKÝ DEN v ZASTÁVCE", budou v sobotu 13.7 vlaky vedeny dvěma parními lokomotivami. Trampský den pořádá RIC zastávka. Akce se koná v prostorách RIC a okolí. Parní vlaky budou vyjíždět ze Zastávky do Zbýšova a zpět. Vlaky budou jezdit dle tohoto jízdního řádu.

V průběhu dne se budete moci v RIC Zastávka a okolí zblízka a „naživo“ seznámit s historií trampingu, se životem trampů v osadách a přičichnout tak k atmosféře pro tuto skupinu osob tak charakteristickou – jako je přátelství, dobrá pohoda, smysl pro humor, vztah k hudbě atp.

Součástí programu bude vernisáž výstavy o trampingu, spousta zajímavých informací, vzpomínky na významné osobnosti trampingu a promítání dokumentů. Stylovou hudební atmosféru vytvoří skupiny Dejna a Seveři. V rámci občerstvení od VVC Březník, ochutnáte trampská jídla a nápoje, nebo si případně i s dětmi můžete opéct buřty. Na tuto akci zveme širokou veřejnost, trampy z okolí i z dáli, šerify trampských osad a všechny se zájmem o toto krásné trávení volného času. Akce proběhne v RIC a její bezprostřední blízkosti od 10:00 do 19:00 za každého počasí. Výstavu pak budete moci navštívit do 30. 9.